Модерната къща край езерото

РЗП: 2 400 м2

Район Панчерево, гр. София

Концепция:

Проектирахме една модерна къща, с интересни обеми, като максимално използвахме даденостите на терена. Разположението в западната част на двора от 2 декара, на стръмен склон, ни даде възможност да проектираме дом с изключителна красива гледка към долината и Панчаревското езеро  и едновременно с това позволява максимално ослънчаване.
Поради голямата денивелация на парцела, застрояването го следва и слиза стъпаловидно. Ослънчаването е от изток, юг и югоизток. Сградата е със съвременен стил, изчистена, с премерен детайл, максимално отворена към заобикалящата среда и прекрасната гледка. Всички тераси са озеленени. Плоският покрив на сградата е използван за разполагане на фото-волтаични и слънчеви панели, с които се подпомага затоплянето на басейните.

Архитектурни решения:

Сградата е със съвременен стил, изчистена, с премерен детайл, максимално отворена към заобикалящата среда и прекрасната гледка. Природата навлиза в интериора чрез големите плъзгащи витрини на терасите, които позволяват отваряне навън.
Трите жилищни единици в сградата са разположени на различни нива, но са обединени от общия открит басейн с остров за почивка в него. Басейнът е конзолен над долното ниво, атрактивен със своите стъклени стени към двора  и към помещенията  под него – пространствата на винарната и закрития басейн.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Архитектурно студио Арт Ню Вижън е проектант на жилищен компкес в с. БистрицаHaus Husen - гр. Дортмунд, Германия