АРХИТЕКТУРА С ВКУС НА БИРА

Арт Ню Вижън участва и спечели конкурс на „Каменица“ АД за мултифункционален комплекс – „Пивоварница Каменица“ в началото на 2015г. Автори на разработката са арх. Габриела Джамбазова, арх. Павел Иванов, арх. Добромир Станков и арх. Иванка Проданова.

РЗП: 3 500 м2, град Пловдив

Концепция:

Една от водещите идеи идва от това, че пиейки бира хората се събират. Това е повод стари приятели да се виждат, причина е за нови запознанства и приятни емоции. За тази цел партерното ниво е изцяло отворено, и разработено като паркова среда с водна площ, амфитеатър и детска площадка, така че да бъде напълно достъпно за всеки. Площта може да се ползва за изложби, представления, кино прожекции, концерти и всякакви социални дейности, които събират хората.
Идеята ни е Пивоварна Каменица да се превърне в притегателен културен и развлекателен център в сърцето на Пловдив, като съхраним духа на пивоварите, създали компанията през 1881 г, и го вплетем в съвременен дизайн.

Архитектурни решения:

Откроява се тухлата (основен градивен материал в миналото). Използвани са арки, стъпили върху солидни колони. Съществуващият комин – един от символите на пивоварната, е получил старинно излъчване, като е облечен в тухла. Тези архитектурни форми и материали от минала епоха са комбинирани с леки, ажурни стъклени фасади и модерни елементи  в парковата среда. Водата присъства в проекта като препратка към извора, около който е създадена фабриката – проектирани са водни площи, които преминават около сградата и я допълват.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Жилищна сграда „COMFORT RESIDENCE – ЛЮЛИН ЦЕНТЪР“Пивоварна "Каменица"