АРХИТЕКТУРА С ВКУС НА БИРА

Арт Ню Вижън участва и спечели конкурс на „Каменица“ АД за мултифункционален комплекс – „Пивоварница Каменица“ в началото на 2015г. Автори на разработката са арх. Габриела Джамбазова, арх. Павел Иванов, арх. Добромир Станков и арх. Иванка Проданова.

РЗП: 3 500 м2, град Пловдив

Концепция:

„Каменица“ АД преобразява своето присъствие в град Пловдив, като на част от територията на бившата пивоварна изгражда уникален по рода си мултифункционален комплекс. Той ще носи името „Пивоварница Каменица“ и ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, посетителски център – посветен на 135-годишната история на първата бира на България, ресторант – бирария, магазин, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития.

Архитектурни решения:

Мултифункционалният комплекс е със застроена площ около 773 кв. м. и разгъната застроена площ 1689 кв. м. Амфитеатърът е с капацитет 17 реда с общо около 190 седящи места. При големи събития сцената на амфитеатъра може да увеличи своите размери до 13 м. ширина и 8 м. дълбочина, като заеме и петте паркоместа на фронта й.

Фасадите са решени с тухлена облицовка от клинкерни плочи, окачени стъклени фасади, облицовки от HPL и еталбонд, стъклени парапети. Дограмата на сградата е алуминиева със стълкопакет и прекъснат термомост. Комбинацията на подбраните материали е следствие на избраната концепция сградата да има излъчване на стара фабрика, а именно видима тухлена зидария, но също така да бъдат вплетени елементи от модерната архитектура като стъклени окачени фасади и метал.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Мултифункционален комплекс - „Пивоварница Каменица“