АРХИТЕКТУРА С ВКУС НА БИРА

Арт Ню Вижън участва и спечели конкурс на „Каменица“ АД за мултифункционален комплекс – „Пивоварница Каменица“ в началото на 2015г. Автори на разработката са арх. Габриела Джамбазова, арх. Павел Иванов, арх. Добромир Станков и арх. Иванка Проданова.

РЗП: 1 689 м2, град Пловдив

Общо местата за сядане, вън и вътре са 212 бр.

Концепция:

Ресторантът е проектиран в индустриален стил, както и самата сграда. Характерни за този стил са елементи като кованото желязо – по колони, бар и стени, тухлените облицовки – по стени и бар, както и дървото, присъстващо навсякъде – в настилката, гранитогрес със състарен ефект, по бара, масите, по стените, преминавайки в тавана като ребра с акустичен ефект.

Барът е разположен централно, встрани от ходовата линия – главен вход – градина, на фасада – това му позволява да работи като павилион и да продава напитки към градината в извън работното време на ресторанта. Той е решен с тухлена облицовка, пред която поставяме брандиран метален лист с изрязани надписи, които са подсветнати, така че тухлата да се вижда ефектно през тях. Над барът е проектиран елемент, който наподобява бъчва и за него са захванати държачите за чаши и други елементи от интериора.

Архитектурни решения:

Мултифункционалният комплекс е със застроена площ около 773 кв. м. и разгъната застроена площ 1689 кв. м. Амфитеатърът е с капацитет 17 реда с общо около 190 седящи места. При големи събития сцената на амфитеатъра може да увеличи своите размери до 13 м. ширина и 8 м. дълбочина, като заеме и петте паркоместа на фронта й.

Фасадите са решени с тухлена облицовка от клинкерни плочи, окачени стъклени фасади, облицовки от HPL и еталбонд, стъклени парапети. Дограмата на сградата е алуминиева със стълкопакет и прекъснат термомост. Комбинацията на подбраните материали е следствие на избраната концепция сградата да има излъчване на стара фабрика, а именно видима тухлена зидария, но също така да бъдат вплетени елементи от модерната архитектура като стъклени окачени фасади и метал.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Архитектурно студио Арт Ню Вижън е проектант на интериорен дизайн за ЛУКС ИМОТИ