Създаване на архитектурен проект за строителство на сграда апарт-хотел „Реденка лодж“

Местност Реденка, на 2 км. от гр.Разлог

Концепция:

„Реденка Лодж“ е част от ваканционен комплекс „Реденка Холидей Клуб“, който се намира в изключително интересната местност Реденка, на 2 км. от град Разлог и на 8 км. от Банско. Живописна природа и красивите върхове на Пирин планина са част от пейзажа. По тази причина възложителят на проекта ни даде задача да сътворим сградата на апарт-хотела по начин, който да отговаря на местните природни забележителности и в стила на комплекса.

Заданието за тризвездния апартаментен хотел включваше едно-спални и дву-спални апартаменти, ресторант и общи помещения за забавление на гостите на комплекса.

Важен елемент на проекта беше функционалното оползотворяване на съществущия терен, както и максималното запазване на естествените природните елементи в екстериора. Целта беше да се създаде архитектурен проект на апартаментна сграда, чиято визия да съответства на прилежащата околна среда, създавайки усещане за алпийска природа и комфорт.

Архитектурно решение:

Концептуалният архитектурен проект на сградата, който изградихме беше съобразен с факта, че апарт-хотелът е част по-голям ваканционен комплекс. Целта ни беше да създадем максимално усещане за курортна среда и почивка. По тази причина сградата е проектирана в алпийски стил. Острите, издължени форми на покрива създават впечатление за планински върхове. В екстериора комбинирахме облицовка от дърво и камък. Широките прозорци осигуряват добро естествено осветление през целия ден.

Сградата беше проектирана, за да предоставя деветнадесет луксозни апартамента, както и зона за хранене. Поради естеството на местоположението и очакването ски туризъмът да бъде една от основните части на предлаганите от комплекса услуги, сградата беше проектирана със централна отоплителна система, която да осигури постоянна приятна температура на помещенията и комфорт.

Идейният архитектурен проект на помещенията включи апартаменти с една или две спални, които да предоставят комфортна среда за ски почивки. Във всеки от тях беше предвидена зона за кухненски бокс, едно или две спални помещения и баня с душ-кабини.

Рецепцията, която да осигурява 24-часов прием на гостите на хотела, беше разположена на приземния етаж. В приятен акцент при проектирането на сградата се превърна възможността да обособим зона за кафене, което да предоставя идеална панорамна гледка към Пирин планина и околния живописен пейзаж.

Архитектурният проект предвиди и вътрешен плувен басейн, който да бъде на разположение на гостите на апарт-хотела без да се налага да излизат от сградата.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Комплекс "Реденка Голф и Ски Клуб" 1Проект Къща на язовира 1