Хотел в гората

РЗП: 12 200 м2

гр. Велинград

Концепция:

Този проект е един от спечелените конкурси на студио Арт Ню Вижън през 2015г.  Проекти за реконструкции и достроявания на стари сгради са сред най-тежките и сложни и се изисква изключителен професионализъм, за да съумееш да овладееш съществуващата постройка, с всичките си функционални и конструктивни недостатъци и да я съчетаеш с новопроектираните обеми, така че крайният продукт да няма никакви компромиси. Такъв род обекти винаги са били голямо предизвикателство за нас, защото именно тук можеш да демонстрираш своята креативност и да превърнеш една стара руина в произведение на изкуството.

Архитектурни решения:

Хотелът е с обща разгъната застроена площ от  12 200 м2 и ще съдържа различно настаняване на гостите – двойни стаи, студиа и апартаменти, ресторант с тераса, пиано бар, конферентен блок, модерен СПА център с балнеология и различни терапевтични процедури, закрити плувен басейн, атракционен басейн, детски басейн и термален басейн – типидариум, както и открити басейни. В хотела ще има медицински център с лекарски и рехабилитационен кабинет с кабини за физиотерапия и лечебна физкултура.
В архитектурен план решихме да изпозваме концесията с минерална вода като усвояваме температурата на горещия почти 50 градуса извор чрез термо помпи вода-вода. Планирахме слънчеви колектори на покрива, които ще подпомогнат битовата гореща вода. Това ще намали електрическата консумацията и ще повиши комфорта в помещенията. Заложихме на висококачествени изолационни материали, дограми и стъкло пакети. Материалите по фасада са естествен камък, HPL вентилируема фасада и бяла минерална мазилка.  Всичко това, в комбинацията с енерго-ефективните инсталации ще доведе до нисък разход на енергия.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Хотел ОгняновоМултифункционален комплекс - „Пивоварница Каменица“