Бутиковата сграда до парка

РЗП: 2 000 м2

гр. София

Концепция:

Да проектираш малка бутикова многофамилна жилищна сграда до Южен парк, разположена на тиха улица, с отлично местоположение, в елитния столичен квартал Лозенец, е истинско предизвикателство. Затова решихме да използваме всички елементи на околната среда, за да създадем проект, който да приканва обитателите си да се наслаждават на това, което имат.

Заданието за архитектурно проектиране на многофамилна жилищна сграда, в близост до Южен парк включваше идеен проект и архитектура на бутикова сграда, с изразен характер и модерно архитектурно решение в градска среда. Уединение, стил и комфорт бяха движещата сила в търсенето на разумно архитектурно решение, което да отговори на фамилните ценности и изисквания за красив дом. Архитектурно бюро „Арт Ню Вижън“, в лицето на архитект Габриела Джамбазова и архитект Павел Иванов, показа внимание към детайлите при архитектурното планиране на сградата и заданието за проекта беше успешно поверено именно на нас.

Като проектанти с ценен опит и множество успешни проекти, в този видяхме потенциал да се развие до нива, непознати и нетипични за забързаното ежедневие в град София. Естествената зеленина, която е в изобилие около самия имот, трябваше да бъде преплетена в архитектурата на къщата за постигането на стилно решение. Модерната визия и архитектурен стил целят да се подчертаят отделните елементи, позволявайки сградата да бъде обгърната в меката прегръдка на природата.

Местоположението на бутиковата сграда е в сърцето на град София, по-точно в тихите улици на квартал Лозенец. Локацията представлява изключително голямо предизвикателство за архитекта, тъй като историята на града показва, че именно там са се строяли едни от най-хубавите къщи през годините, много от които са запазени и до днес. Близостта до идеалния център на града, го прави комуникативно място за бизнес срещи. За любителите на активният начин на живот, в непосредствена близост се намира и Южен парк, един от най-големите в града.

Стартирахме архитектурният проект за многофамилна бутикова сграда с проучване на важни елементи, като градоустройствен план, анализ на терена и създаване на концептуален архитектурен проект, по който да се работи и построи обектът. Вложихме време и нашите международни знания и умения, за да проучим кои са най-добрите възможности за реализиране на проекта и да съставим неговата архитектурна визия.

Архитектурни решения:

Архитектурният стил на многофамилната сграда до Южен парк включва класически елементи, като умело се играе с различни геометрични фигури. Високите и по-ниски част на сградата осигуряват простор и равномерна гледка във всички посоки. В процесът на проектиране на работен архитектурен план бяха включени ясно изразена предна част, която е по-високата от останалите и е тип кула с големи прозорци, увеличавайки естествената светлина, която влиза от вън. По този начин сградата придоби и енергийно ефективна функция.

В сградата са разположени 7 просторни апартамента, три и четиристайни. Заложихме на функционалността и проектирахме стаите с добри пропорции, с дрешници към спалните, големи санитарни помещения и килери. Интериорният дизайн бе изцяло поверен на нашето архитектурно студио и осигуряването на просторно, удобно и най-вече функционално жилищно пространство във всеки апартамент бе спазено напълно.

Фасадата на сградата предлага архитектурно решение с луксозни материали – HPL облицовки и вентилируема фасада, силикатна мазилка на места и големи остъклявания. Кованото желязо на балконите, голямата козирка и луксозното фоайе придава изисканост и аристократизъм. За нас беше важно да предложим и построим сграда, която в архитектурата си да съчетава модерните и елегантни тенденции, както и да излъчва неподправен стил и чар.

Цветовете, които са използвани във външния и вътрешен архитектурен стил на сградата си взаимодействат с богатата растителност. По този начин създадохме усещането за дом сред гората, но с всички удобства и архитектурни иновации в самия град.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Музей на Втората световна война, Полша 1Жилищна сграда, Южен парк 1