Модерна жилищна сграда в зелена градска среда

София, ул. Слатинска 18

КОНЦЕПЦИЯТА:

Една от последните архитектурни разработки на проектантско студио Art New Vision, е ситуирана в столичния квартал „Слатина“. Жилищната сградата е стратегически планирана така, че да отговори на всички желания на бъдещите си обитатели. Локацията ѝ предоставя добра връзка с градския транспорт и летището, бърз достъп до възловите булеварди на столицата – „Ситняково“ и „Цариградско шосе“. Ключово  предимство е разположението ѝ в близост до парка Гео Милев. Кварталът привлича със спокойствието си,  добрата инфраструктура, отлично реновираните зелени зони, изобилието от разнообразни вериги хранителни магазини и ресторанти. Разполага още с учебни заведения, търговски и медицински център.
Още при проектирането на жилищната сграда в кв. Слатина, знаехме, че тя ще е успешен проект, защото отговаря на всички удобства на забързания градски живот“, коментира, арх. Габриела Джамбазова.

АРХИТЕКТУРНИ РЕШЕНИЯ:

За да извлечем максималното при  застрояването на парцела, ние, проектантите от Art New Vision,  създадохме жилищна сграда с дълбочина от 26 м. За да създадем по-добра жилищна среда за обитателите на сградата, обособихме вътрешен двор, който да служи за естествено осветление и вентилация. Проектирахме и складови помещения на всички етажи, което да доведе до по-голямо удобство при тяхното използване.

Жилищната сградата е проектирана на 7 етажа, като партерният е предназначен за магазини.

В архитектурния проект заложихме вертикални елементи, чиято роля е да издължават фасадата и да ѝ придадат по-елегантно излъчване. Някои от обемите са решени с облицовка от клинкер – един от любимите ни материали в нашето архитектурно студио.

Клинкерът е по-луксозен строително-архитектурен материал, който е предпочитан заради високите си технически показатели. Освен изключителната здравина, която притежава, този материал предоставя редица възможности при оформяното на фасадата. Клинкерът е устойчив материал и  запазва визията и характеристиките си в продължение на много години. Плътната му структура подсигурява ниска изтриваемост и устойчивост към външни въздействия.

„Използваме го, не само защото е качествен материал, а защото придава топлина и уют и създава приемственост с другите ни сгради, при които голяма част от фасадите също са с клинкер.“, споделя арх. Павел Иванов.

През цялата височина  на блока има атриум, който служи за естествено осветление и вентилация. В стремежа си да задоволим и най-капризните клиенти, сме проектирали една безупречна сграда без никакви компромиси, която се надяваме да се впише успешно в градската среда и да допринесе за по-модерния облик на района.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search