Архитектурна феерия от стъкло

София

Модерната многофункцижнална офис и жилищна сграда на булевард „Шипченски проход“ в София е поредният проект на нашето архитектурно студио Art New Vision. Тя комбинира офисни и жилищни пространства, покриващи високите стандарти и изисквания на съвременния бизнес, както и отговаря на все  по-капризните купувачи на жилища.

Тази сграда, разположена на оживения столичен булевард, е създадена да впечатлява със своята внушителна и модерна визия. Добрата локация я прави привлекателно място за инвеститори, които търсят да наемат офисни пространства. Сградата разполага с 5 етажа офисни площи.

Последните 4 етажа са проектирани да бъдат жилища с гледки към цяла София и  с тераси от стъкло. Партерната част е отделена за магазини.

Сградата се намира между бул. Шипченски проход“ и ул. „Алексадър Жендов“ и предлага бърза връзка до бул. „Цариградско шосе“. Районът е атрактивен, защото са разположени основни обекти като: Спортни зали и центрове, посолства, училища, търговски центрове и различни  вериги магазини и места за хранене, което го прави притегателен към много бизнес компании и живущи.

Луксозните строителни и фасадни материали, които сме заложили в проекта ще гарантират дълъг живот на сградата, както добра шумо-топло- и пожарна изолация. Съвместно с инвеститорите решихме последните 4 етажа да отделим за жилищни, като добавим стъклени тераси.“, коментира арх. Павел Иванов.

Сградата е на калкан с проектантската организация „Главпроект“. Партерните етажи са от камък, защото това е една солидна основа. След това преминава към двойна фасада, при която външната част е от метална перфорирана облицовка, която има няколко функции: служи като прикритие за всички климатици и инсталации и предпазва от дъжд, вятър, температурни амплитуди, слънце, агресивни газове. Металната перфорирана облицовка е модерен завършек на една сграда.

Стъклена фасада ,решена с вертикални архитектурни елементи се издига от ниво партер и преминава към последните етажи, като този основен обем прозира през другите обеми.

В самата сграда са проектирани места за озеленяване, което придава допълнително модерно излъчване и дава заявка за екологичност.

Related Projects
Пишете ни

Не сме онлайн точно сега. Но Вие можете да ни изпратите имейл и ние ще се свържем с вас, при първа възможност.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search